Foto van een doorkijk naar beneden vanaf een wenteltrap - Maria Menger

Mijn verhaal

Autonoom denken in combinatie met gevoelsmatig verbinden staat bij mij centraal.

Ik ben opgegroeid in een klein plaatsje in Friesland, in een gezin waar verantwoordelijkheid nemen voor eigen keuzes een gegeven was. De consequenties van die keuzes waren soms eenvoudig, maar veelal een grote uitdaging! Vandaar dat ik op jonge leeftijd moest leren hoe hiermee om te gaan. Deze inzichten hebben mij veel profijt gegeven en van deze ervaringen heb ik mijn beroep gemaakt. In de loop der jaren met de nodige kennis aangevuld om dit professioneel toe te toepassen.

Mijn passie is om echt een verschil te maken, voor zowel mens als organisatie. In mijn beleving horen beiden bij elkaar en graag onderzoek ik wat er voor nodig is om elkaar te versterken. Zeker in een tijd waar verandering geen uitzondering is maar een gegeven. Wat betekent dat voor de cultuur van een organisatie en de daarbij horende keuzes.
Het inzetten van Storytelling bij deze processen, in de breedst mogelijke zin, heeft voor mij een belangrijke plek gekregen. Het gaat om het vangen, vormen en vertellen van het verhaal. Het begint met waarom en raken en geraakt worden.
De achternaam ‘Menger’ die ik bij mijn geboorte kreeg gaf het al aan. Ik ‘meng’ mijn achtergrond als directeur, psycholoog, coach, systemisch observator/opsteller en corporate antropoloog. Het is de grondhouding van waaruit ik handel, zowel privé als zakelijk.

Pijl omlaag - website Maria Menger

Rugzak inhoud

Psychologie, Voice Dialogue,  Organisatie- en Familieopstellingen, Karakterstijlen, Leefstijl en Vitaliteit Coach, Mindfulness, Energetisch Lichaamswerk, Master Course Solution Focused Management and Coaching, Mediation, Deep Democracy, RET (rationeel-emotive therapy), Building Tribes en Storytelling.

Aangevuld met twee zeer effectief gebleken leergangen: Governance Essentials en Corporate Antropologie.

Partners

Ik werk met veel inspiratie, positieve energie en plezier samen met:

http://www.111.nl  ZORG VOOR JEZELF

Pijl omhoog - website Maria Menger