Foto van het woord 'Storytelling' - Maria Menger

Storytelling

Stop met overtuigen start met Storytelling!

Waarom Storytelling? Je wilt als leider mensen bereiken en beroeren, vanuit verbinding actiebereidheid of verandering stimuleren. Dat lukt niet met kale feiten. Wel met authentieke en verbindende verhalen. Verhalen voegen kleur en betekenis toe aan feiten en argumenten.
Sinds 2017 werken Dorine Mobron en ik samen om storytelling bij culture change in te zetten.
Onze kennis van corporate antropologie, leiderschap, gedrag en communicatie stellen we in ons programma-ontwerp en begeleiding volledig beschikbaar. We passen daarbij verrassende en creatieve werkvormen toe. Denk aan stage setting, gebruik van symbolen en rituelen, klassieke en moderne verteltechnieken die ieder publiek beroeren.

Culture change kan niet zonder draagvlak. Het gaat immers over iedereen die daar deel van uit maakt. Wij zorgen ervoor dat leiders aansluiting weten te vinden door middel van storytelling. Het gaat altijd om de toekomst. Maar, wat in het verleden is opgebouwd, moet ook een stem krijgen omdat een gevoel van continuïteit essentieel is. Elk verhaal begint immers ergens in het verleden…

We hebben een spel ontwikkeld (voor deelnemers te verkrijgen) waarmee je op speelse wijze jezelf helpt om je verhaal / beleving vorm te geven en je boodschap effectief over te brengen.
Voor meer informatie, ook over onze opleiding, kijk op www.dovision.nl/opleiding-storytelling.

Pijl omlaag - website Maria Menger

E-book

Foto van het e-book '5 sleutels tot Storytelling' door Dorine Mobron & Maria Menger

Stop met overtuigen en begin met storytelling: 5 sleutels voor een pakkend verhaal.

Lees of download het E-book door op de volgende link te klikken: download e-book.

Pijl omlaag - website Maria Menger

Testimonials

Op een authentieke manier je eigen verhaal vertellen blijkt geen eenvoudige opgaaf. Tijdens de training laten Dorine en Maria je stap voor stap ontdekken hoe je elke presentatie waarde kunt geven door je persoonlijke verhaal erin te verweven. En wat blijkt? Je publiek is meer dan betrokken omdat je luisteraars jouw boodschap in het hart hebben gesloten. Een prachtige ervaring die ik elke Storyteller gun!

Hajo de Visser, Management Consultant, Viziere

Sterke combinatie van facilitators. Goed aanvullend op elkaar. Ik ben uitgedaagd om in een relatief korte tijd te gaan van een goede story op papier te zetten, naar een goede story vertellen. Met een story-structuur zonder het op te lezen.
Zij gaven aan: “Storytelling is de brug tussen de formele- en de informele structuur/organisatie”. Changemanagement wordt pas uitgedragen door medewerkers als er een veranderverhaal is verteld vanuit het management. Ik geloof daar al jaren in, maar nu heb ik de tools om het op een gestructureerde informele manier te brengen. Top!

Richard van Houten, Districtvoorzitter NCD Groot Gooi

Een dag storytelling, precies op het juiste moment. Ik werd op een positieve manier meegenomen in deze heldenreis. Ook bij mijn presentatie bleek dat mooie woorden iets anders zijn dan het echt dichtbij mezelf vertellen op de Carla -way. Meteen hierna heb ik mijn verhaal tijdens de bestuursvergadering op deze andere manier gedaan. En wat bleek… het werd stil, de aanwezigen waren geraakt en vooral we kregen een open dialoog, op een laag die we niet eerder hadden aangeraakt. En met succes voor vervolgacties. Maria en Dorine, enorm bedankt!

Carla van den Broek, Procesbegeleider / Verbinder+

Pijl omhoog - website Maria Menger