Foto van iemand die een lamp omhoog houdt - Maria Menger

Coaching

Een sprong vooruit door anders te kijken!

Heb je behoefte aan een sparring partner die je op een stevige manier een spiegel voorhoudt? Die met een oplossingsgerichte aanpak jou (en daarmee ook je team of organisatie) anders c.q. beter laat presteren?
Dan ben je bij mij aan het juiste adres en ga ik graag de uitdaging aan om die ‘sparring’ partner te zijn die met een open en nieuwsgierige blik naar de wereld kijkt, vanuit verschillende perspectieven je vraag onder de loep neemt en die ook zelf aan het roer heeft gestaan van een organisatie. En altijd met de focus op het vergroten van de effectiviteit en het versterken van zowel de zakelijke als persoonlijke kwaliteiten.

Ik beschik over aantoonbare deskundigheid en kennis. Ook put ik uit eigen ervaring als manager en directeur waarbij ik aan den lijve heb ondervonden wat er in de verschillende lagen van een organisatie, en daarbuiten, allemaal speelt.

Ik heb een onafhankelijke geest en laat mij niet snel met een ‘kluitje in het riet sturen’. Ben zowel nieuwsgierig als confronterend in de aanpak, gericht op de toekomst en op het belang van professioneel human leadership.

Tijdens het intake-/kennismakingsgesprek formuleren we enkele thema’s en doelen: de rode draad van het coachingstraject. Vertrouwen in de ander is essentieel.

Pijl omlaag - website Maria Menger

Coachingstraject

Een coachingstraject bestaat uit enkele intensieve gesprekken. De invulling, locatie en het aantal gesprekken bepalen we in overleg. Elke persoon, gesprek, ontwikkeling is anders; we gaan uit van wat nu passend en zinvol is voor jou en je vraag en kiezen samen die aanpak die daar het beste bij aansluit. Ik heb brede ervaring met uiteenlopende coachingsmethodieken die eclectisch worden toegepast. Belangrijk uitgangspunt is: dat inzetten wat nodig is. Zo kan bijvoorbeeld een strand- of boswandeling soms veel effectiever zijn dan een gesprek in een coachkamer.

Waarom kiezen voor Maria

  • Professioneel oog voor wisselwerking tussen strategische opgave, complex krachtenveld en innerlijke dynamiek.
  • Kennis van culture change.
  • Kennis van human leadership.
  • Brede psychologische, bedrijfskundige expertise.
  • Brede ervaring met uiteenlopende coachingsmethodieken die eclectisch worden toegepast. Inclusief fam./org. opstelling.
  • Veiligheid, vertrouwen en zorgvuldigheid zijn belangrijke uitgangspunten.
  • Persoonlijk en zakelijk (hoofd, hart, handen en voeten) zijn onderdeel van de werkwijze.
Pijl omhoog - website Maria Menger