Leefstijl & gedrag

Een goede gezondheid is goud waard!

 

De afgelopen jaren heb ik zelf aan den lijve ervaren hoe essentieel zelfzorg en het nastreven van een gezonde levensstijl zijn. Tijdens een periode van ernstige ziekte heb ik gemerkt hoe waardevol de steun van mijn omgeving, vooral op sociaal en mentaal vlak, was. En mijn gezonde manier van leven (o.a. bewust met voeding omgaan en voldoende bewegen) heeft er zeker aan bijgedragen dat ik na mijn operatie snel weer op de been was.

 

Graag licht ik het mentale vlak eruit, omdat de gevolgen hiervan veel impact kunnen hebben op alle andere aspecten. Als je niet lekker in je vel zit, dat kan o.a. zijn door prive, relatie of financiele problemen, een te hoge werkdruk, mantelzorg, stress, dan is het gevolg vaak dat je slechter slaapt, meer/minder gaat eten en energie verlies. Vervolgens kom je in een vicieuze cirkel en dat maakt het lastig je leefstijl aan te passen.

 

Ik ben zeer gemotiveerd mijn kennis en ervaring in te zetten om jou te ondersteunen bij je wens om je leefstijl aan te passen.

Waarbij ik mij ervan bewust ben dat niets zo moeilijk is als het veranderen van gedrag, maar met elk klein stapje dat je zet, kom je een stapje verder 😊

Pijl omlaag - website Maria Menger

Verzuim, hoe doorbreek je de cirkel?

Gezonde medewerkers zijn de kracht achter elk gezond bedrijf. Er is minder verzuim of vertrek, minder burn-out (of bore-out) en de prestaties zijn beter. Gezondheid en welzijn gaan hand in hand. Niet alleen fysieke gezondheid doet ertoe. Ook sociale en mentale factoren spelen een rol en ze beïnvloeden elkaar onderling.
Als de gezondheid en het welzijn van medewerkers onder druk komen te staan, kan er een kettingreactie ontstaan. Hoe doorbreek je de cirkel?

 

    Voorblad-MM
    Pijl omhoog - website Maria Menger